Nye frister for våpen i transit til utlandet

Schiphol

Siste nytt fra Schiphol er nå at søknad om å ta med våpen i transitt må sendes til Schiphol for behandling minimum 8 uker før avreise. Tidligere var det 2 ukers frist før avreise. Det er viktig at man er tidlig ute nå, slik at det ikke blir problemer for allerede bestilte jaktturer. Dette gjelder for flypassasjerer i transit via Nederland. Om ikke papirene er i orden, så vil våpen kunne bli konfiskert.

Søknadskjema for Schiphol  finner du her.

Eksempel på utfylt søknad fra Schiphol finner du her.

Frankfurt

Via Frankfurt er søknadsfristen 4 uker for transit med våpen. Har du Europeisk Våpenpass slipper du å søke på denne flyplassen her.

Søknadskjema for Frankfurt finner du her.

Instruksjoner for Frankfurt finner du her.

Våpentillatelse for Frankfurt finner du her.

 

London

Om du skal via London og/eller reise med British Airways, så må de ha beskjed minimum 72 timer før avreise. Det må i tillegg være minst 3 timer mellom ankomst og avgang på transitflyplass i London.

For mer info, så finner du det her på «Firearms and ammunition».

For andre selskaper så er det en fordel å sjekke grundig med det selskapet man skal reise med. Det kan være forskjeller fra selskap til selskap man reiser med, og også med det land man skal til.

 

Generell info

Utover dette så kan man jo si at de aller fleste etablerte jaktreisebyråer gir deg relevant informasjon om våpentransporten til det landet du skal til og hvilke reiseruter som er mest hensiktsmessige å bruke. Svært mange bruker å reise om Frankfurt fordi det er en svært ukomplisert flyplass å bruke når det gjelder våpen og transit til andre land med fly.

Andre tips som kan være greie å huske på er at man bruker transportkasse for fly som tåler en trøkk og som er låsbar – helst med en internasjonal «tollås», slik at transportkassen kan åpnes uten at låsen blir ødelagt og innholdet kan sjekkes av tollere om de finner det nødvendig.

 

Da er det bare å ønske dere en god reise!

Skroll til toppen