Hund fra Sverige til Norge

Det er mange jegere som jakter i Sverige, og fra i år er det nye regler for å ta hunden med seg hjem fra Sverige.

Siden det i Sverige er påvist det som kalles revens dvergbendelorm, må hunden behandles mot dette. Derfor er det viktig å huske på at man må oppsøke veterinær for å få dette gjort før man skal tilbake til Norge. Behandlingen må skje fra 120 timer til 24 timer før man skal hjem, og det må dokumenteres i hunden pass.

Om du ikke har pass til hunden bør du i god tid dra til en veterinær å få dette på plass før du drar på jakt til Sverige. Hunden må også merkes med chip, så det blir en liten kostnad å få dette gjort. Hvor mye det blir varierer, men en ringerunde til flere veterinærer rundt om i landet viser at prisene varierer en del. Prisene ligger rundt i størrelsesordenen fra kr. 60,- til kr. 500,- for hundepass og for en chip ligger prisen på mellom kr. 700,- til kr. 900,-. Enkelte plasser kan man få en pakkepris som gjør det litt billigere.

Det er viktig for alle som skal ta hund med seg fra Sverige til Norge – om det er en «harrytur» eller en jakttur å få utført dette for å slippe andre ubehageligheter. Og det er viktig å presisere at man trenger ikke å kjøre på rød sone for å vise at behandling er utført, man kjører på grønn sone om man ikke har en annen grunn for å kjøre på rød sone. Det er kun på forlangende at man skal vise den dokumentasjonen som man har på hunden.

For å lese mer om dette, gå på sidene til Mattilsynet å lese om det.

Skroll til toppen