Jaktrelaterte filmer på nettet

Det er flere plasser man kan finne jaktprogrammer på nettet. Noen av disse er gratis, og på denne siden skal vi prøve å få presentert noen for dere.

Om dere vet om slike programmer, opplæringsfilmer eller andre nytteprogrammer for jegere, så send en mail til vår nettansvarlig om dette og det vil bli presentert på denne siden.

Mikael Ria Jägare

Den svenske filmskaperen Mikael Ria Jägare har gjennom sin nye satsning på webshop og filmkanal gjort fire sesonger av jaktserien «Jaktlust» tilgjengjengelig gratis på webb.
Seriene har gått på TV4 Sport i Sverige og har fokus på ulike jaktformer. Med i serien er den kjente yrkesjegeren Thomas Ekberg.
Både Ria Jägare og Ekberg er aktive i debatter om jakt og utfordringer rundt  dette i Sverige. Ekberg var en av initativtagerne bak ettersøksstreiken som ble organisert for å sette søkelyset på utfordringene for løshundjakten i Sverige på grunn av den sterkt økende ulvebestanden.
Jaktprogrammene kan sees her: http://www.jaktlust.com/jaktlust-sasong-1/

 

Mossing Media

Mossing Media drives av Anders Mossing med base i Telemark. Det meste av jakt, i både inn- og utland, står på programmet. Dette gjenspeiles også i filmproduksjonene, selv om hovedfokus har vært på norsk jakt.

Etter å ha produsert 6 jakt-DVD’er i perioden fra 2011-2015, lanserte Mossing Media i desember 2016 sin egen streamingtjeneste. Med dette økes tilgjengeligheten for seerne. Nå kan man altså velge mellom å kjøpe en fysisk DVD, en digital fil for streaming/nedlastning eller kun streame filmene i en begrenset tidsperiode.

Besøk Mossing Medias nettside og streamingtjenesten på Vimeo.

Skitt jakt ønskes fra Mossing Media!

 

Nils-Ole Stubberud

Nils-Ole Stubberud er en meget bereist og allsidig jeger. Tidligere drev han Mossing og Stubberud Media, sammen med Anders Mossing. Han har filmet og produsert en gratis film for Jegernes Interesseorganisasjon om praktisk rifleskyting, blodspor, skuddplassundersøkelse og ettersøk.

Henning Larsen øser her ut av sin lange erfaring, og kommer her med mange nyttige skytetips. Forteller også litt om hvordan han orienterer seg når han kommer på en ny post. Stikkord her er skuddfelt, muligheter for oppfølgingsskudd, terrengbruk og sikkerhet. Trening og praktiske skyteøvelser for jegere blir også omhandlet i dette kapitelet.

Helga Mari Tessem er en kapasitet i sporingsmiljøet på Vestlandet. Hun guider oss igjennom legging av blodspor, trening av ettersøksekvipasjer og hvordan man kan gå frem for å bli en godkjent ettersøksekvipasje. Vi tok også turen til Egersund for å være med på en blodsporprøve.

Hallgeir Gravråk med sitt glødende engasjement for alt som dreier seg om villmarka generelt og jakta spesielt, viser oss hvordan en god skuddplassundersøkelse kan gi oss nyttig og riktig informasjon for å sette i gang et mest mulig riktig ettersøk. Forskjellen på en god og en dårlig skuddplassundersøkelse kan være avgjørende for hvorvidt ettersøket lykkes eller ikke.

Her er link til filmen på YouTube – Praktisk rifle skyting, blodspor, skuddplassundersøkelse og ettersøk.

 

Norwegian Outfitters

Jon Steinar Vangen og Norwegian Outfitters har kommet med en egen produksjon. Filmen heter «Elgjakt med løshund», og er en flott film med

god filming og underholdning. Det gjenspeiles gjennom filmen med godt hundearbeide, god filming og spennende situasjoner. Tommel opp for denne filmen, og vi venter i spenning på flere produksjoner i fremtiden.

For å se en trailer til filmen, gå inn på denne linken.

Filmen fås kjøpt hos Norwegian Outfitters.

Skroll til toppen