Jegernes Interesseorganisasjon er svært kritisk til Heidi Sørensen`s søknad

Jegernes Interesseorganisasjon har registrert at Regjeringen har offentliggjort navnet på alle søkerne til stillingen som direktør i det nye Miljødirektoratet. Dette skal etter deres utsagn bli et såkalt «Superdirektorat». En målsetting for det nye direktoratet er å forenkle og bedre styringsdialogen mellom departement og direktorat, og videre nedover i systemet til fylkesmenn og kommuner. Totalt vil det nye direktoratet bestå av mellom 650 og 700 ansatte. Etter å ha lest listen med søkere, kan man kanskje spørre seg om man heller planlegger å lage et «SV-direktorat» med resten av regjeringens stilletiende aksept.

 

Blant søkerne finner man tidligere statssekretær Heidi Sørensen fra SV. Hun presenterte sågar sitt direktør-kandidatur i en reportasje i Trønder-Avisa. Prosessen rundt opprettelsen av det nye direktoratet synes underlig. Heidi Sørensen søker direktørstillingen i det nye Miljødirektoratet etter at hun selv har vært med å opprette direktoratet og direktørstillingen. Siden man gjør dette så kort tid etter all negativ oppmerksomhet rundt fordelinger av stillinger og midler, må søknaden sies være et modig trekk. Det vil også overraske om ikke dette på forhånd har blitt diskutert både med Miljøvernminister Solhjell og øvrige regjeringspartier.

Juridisk avdeling har allerede avklart at Miljøvernminister Solhjell er habil til å behandle søknaden. Det betyr ikke at man ikke er langt inne i gråsonen når det gjelder moral og etikk. Nok en gang risikerer vi at SV skal sitte og fordele til egen partifelle og tidligere statssekretær.

 

Sørensen har tidligere uttrykt forakt for de som står for verdiskapningen knyttet til norsk utmark. Uttalelser om at bønder er late, beiting i utmark bør opphøre og at utmark skal vernes og klassifiseres som villmark fjerner enhver tvil om Sørensens ståsted. Hun har også uttalt at jegere jakter ulovlig med hensikt og at løshund-jakt bør avvikles. Dette gjør at hun vil få store problemer med tilliten i de grupperingene som er knyttet til nevnte aktiviteter. Likeså hos de som har en livsstil i å høste av de unike kvalitetsressursene vi har i vår utmark.

De som er motstandere av at vår natur skal høstes og forvaltes, hilser nok søknaden hjertelig velkommen. Vi i Jegernes Interesseorganisasjon mener at norsk natur og utmark utvilsomt har mer bruk for balanse enn ubalanse! Til det behøver vi en direktør med et balansert syn, som kan håndtere forvaltning og vern likeverdig med en faglig forankret vurdering.

 

Vi skal ikke foregripe begivenhetenes gang men det å sette inn Sørensen med manglende tillit som direktør i et nytt direktorat er urovekkende og bekymringsfullt. Når det nye direktoratet samtidig skal bli et resultat av sammenslåingen av to direktorat som i dag jobber adskilt gir ytterligere grunn til uro. Vi har vel alle friskt i minne sammenslåingen av eksempelvis NAV og hva da om man i tillegg velger den mest kontroversielle søkeren til stillingen som Sørensen utvilsomt er?

Kommer regjeringen stilletiende til å akseptere en slik eventuell tilsetting?

 

Jegernes Interesseorganisasjon ber regjeringen om å velge den beste kandidaten til stillingen som Miljødirektør for å unngå et unødvendig høyt konfliktnivå. Det vil bli oppfattet som klokt da det finnes flere godt kvalifiserte søkere på listen. Det er godt å se at Sørensen har 12 andre søkere som kjemper om stillingen i det nye "Superdirektoratet". Stemmen fra Jegernes Interesseorganisasjon  får hun definitivt ikke.

 

Nyheten om det nye direktoratet ble sluppet under første dag av ski-VM, da folk var opptatt med annet. Tør vi spå at nyheten om hvem som blir tildelt stillingen blir sluppet under påsken, da folk er opptatt med annet ...?


LOGO svart       Nord-Norge

Nordland, Troms, Finnmark

E-post: Finnmark - Vadsø:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

E-post: Finnmark - Øksfjord: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

E-post: Troms - Tromsø: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

E-post: Nordland - Fauske: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sør-Norge

Agder fylkene og kysten opp t.o.m. Vestfold

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Midt-Norge

Trønderlagsfylkene samt Møre og Romsdal

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Innlandet

Oppland og Hedmark

E-post:

Vestlandet

Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Østlandet

Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.